1 Ağustos 2017 Salı

BEŞAMEL SOSLU TAZE FASÜLYE

 Galiba sayfaya ne yaparsan yap ama miktar kendine ayırmayı unutma diye bir başlık açmalıyım en azından kendim için... Her zaman olduğu gibi önce yemek tarifi, sonra sohbet...

Malzemeler:
1kg Taze fasulye
1 orta boy soğan
Sıvıyağ
Üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş kaşar peyniri.
Tuz
  Zeytinyağlı taze fasulyeyi her zamanki gibi yapıyoruz. Fasulyeleri ayıklayıp soğan, yağ, tuz ile düdüklü tencerede pişirebiliriz. Benim düdüklü tencerem eski tip yarim saatte istediğim kıvama geliyor siz pişirme yönteminize göre biraz diri kalacak şekilde pişirebilirsiniz. Ben domates kullanmıyorum arzuya göre ilave edilebilir. 
   Fasulyeler pişerken biz beşamel sosumuzu hazırlayabiliriz. 

Beşamel sos için malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri.
Tuz.

2 yemek kaşığı un tereyağda rengi değişinceye kadar kavrulur ve üzerine soğuk süt karıştırarak ilave edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte beş dakika kadar karıştırarak pişirilir.Pişerken içine tuzunu ve kaşar peynirini ilave etmeyi unutmayın.
   Fasulyeler tepsiye serilir üzerine beşamel sos yayılır ve kaşar peyniri rendelenerek üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.  Beşamel soslu taze fasulye et yemeklerinin yanında rahatlıkla servis edilebilecek bir çeşit olarak sofralardaki yerini alabilir.

   Fasulyeden bir miktar ayırıyorum zaten bu tarifin sayfamızda yer bulmasının sebebi hem bir sebze yemeği hemde misafirlerinize şık bir sunum hazırlamak. 


Fasulyeleri ortadan ikiye de ayırabilirsiniz.
   İki ayrı şekilde sunum yapabilirsiniz bu şekilde misafirlerimize alternatif sunmuş hemde çaktırmadan diyetimize devam etmiş oluruz. Sayfadaki görsellerde hızlıca hazırlanmış bir sunum var daha sonra fasulyeleri ortadan ikiye ayırarak da yapılan görselleri ekleyeceğim daha şık bir sunum ve daha fazla lezzet elde edebiliyoruz bölerek kullandığımızda. Fasulyeler tam pişmeden soslu yapacağımız kısmı ayırıp zeytinyağlı olacak kısma bir iki domates ekleyip pişirmeye devam edebiliriz. Ayrılan kısım fırınlanacağı için pişecektir. Bu görselleri de sizlerle paylaşacağım.

     Böylece bir "bir taşla iki kuş" tarifimizin daha sonuna geldik. 
  
                                                             AFİYETLER OLSUN....
    
   Formda kalmak bir yaşam şeklidir... Burada buluşmaya devam edelim daha konuşacak çok şeyimiz var. Sağlıklı ve formda kalın..

               Aşağıda yorum görmeyince merak ediyorum...👀

9 yorum:

  1. Selamlar, bu güzel blogu takibe aldım, bana da beklerm

    http://gezgiccift.blogspot.com.au/

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bende sizi takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Beşamel soslu hiç denememiştim.Bir ara denerim artık.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ediyorum güzel oluyor😊 Yorumunuz için teşekkür ederim...😊

      Sil
  4. Daha keşfedeceğim çok blog var sanırım başarılar :)

    Kendi bloguma'da beklerim
    www.teknolojiyleberaberiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim...😊 Bende ziyaret ettim 😊

      Sil
  5. taze fasulyeyi çok seviyoruz ama beşamel soslusunu hiç bilmiyordum, mutlaka çok lezzetlidir, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oluyor Esra Hanım Yorumunuz için teşekkür ederim...😊

      Sil
  6. Daha öncede bahsettiğim gibi en sevdiğim sebze yemeğidir. Ama ilk kez beşamel soslu tarifini gördüm deneyebilirim de benim bıdıklar yemez :(

    YanıtlaSil