DİYETTE DÖNÜŞÜMLÜ KAHVALTI MODELİ

Diyet yaparken en sevilen öğün kahvaltıdır. Bu, kahvaltı diğer öğünlere göre daha doyurucu olduğu için olabilir. Ama her zaman uygun kahvaltıyı hazırlamak mümkün olmuyor böyle durumlar için kahvaltıda kullanabileceğimiz bir öğün alternatifinden bahsedeceğiz.




Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı müsli
1 silme çay kaşığı tarçın

Müsli: Marketlerde hazır olarak bulabileceğiniz yulaf ezmesi, kuru meyve ve fındık veya badem karışımı. Sadece lulaf ezmesi alıp bir porsiyon meyve birkaç çiğ fındık veya badem ile öğünlük olarak hazırlayabilirsiniz.

   1.Tarif: Müsli kullanacaksanız 1 su bardağı yoğurt üzerine 5 yemek kaşığı müsli ve tarçını ekleyerek kahvaltıda kullanabilirsiniz.

   2.Tarif: Yulaf ezmesi kullanacaksanız. 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir porsiyon doğranmış meyve, 4-5 adet fındık veya badem üzerine tarçın ilave edilerek tüketilebilir.

   Dönüşümlü kahvaltımızın ikinci gününde aşağıdaki gibi bir kahvaltı tercih edebiliriz.

KAHVALTI
1 Haşlanmış yumurta
4-5 Zeytin
1 Kibrit kutusu beyaz peynir
Bol yeşillik ve domates
2 Dilim mümkünse kızarmış esmer ekmek
Şekersiz çay

   Dönüşümlü kahvaltımızı istersek gün aşırı değiştirerek kullanabiliriz. İstersek de kahvaltı için daha az vaktimiz olan günlerde alternatif olarak kullanabiliriz. Kahvaltı keyfinden vazgeçemenyenler için çok parlak bir fikir gibi görünmeyebilir. Fakat her zaman kahvaltı hazırlamaya vakit ayıramayanlar için gayet pratik bir diyet kahvaltı alternatifi olduğunu söyleyebiliriz.

       Formda kalmak bir yaşam şeklidir... Burada buluşmaya devam edelim daha konuşacak çok şeyimiz var. Sağlıklı ve formda kalın...
   

   Aşağıda yorum görmeyince ne düşündüğünüzü merak ediyorum...👀



2 yorum:

  1. Gamze Hanım emeğinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş. Ayrıca blogum da yaptığınız yorum için çok teşekkür ediyorum sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yorumunuz için çok teşekkür ederim.Gündelik hayatta işimize yarayacak tarifler ve diyetimize yardımcı olacak tarifler şeklinde devam edeceğiz. Gelecek yayınlara da yorumlarınız beni memnun eder :)

      Sil