TAŞINMA

Evet taşınma planınız varsa bir okuyun derim 15 yılda 8 kez taşınmış biri olarak bu konuda tecrubeli sayılırım.

   İlk tavsiyem mümkünse taşınmayın.😊 Gerçekten çok zor bir süreç bir evdeki düzeni başka bir eve taşımak. Baktığınız zaman ben bunu ortalama iki yılda bir yaptım. Neredeyse hepsi iş sebebiyleydi. Eğer ev almadıysanız , ev sahibinin Almanya'dan oğlu gelmediyse taşınmak kendimize yaşatacağımız luzümsüz bir zorluk.
   Öncelikle taşınma kendi arasında ikiye ayrılır. Kısa mesafede taşınma, uzun mesafe taşınma olarak. Ben ikisinide tecrübe etmiş olarak nacizane tecrübelerimi aktaracağım.

Taşınma alışverişi:
1- Eşyanıza göre koli
2-Büyük boy cuvallar (genelde hurç kullanılır cuval nalburlarda bulunur ve çok daha ekonomiktir. Ben tanesini 2tl den aldım.
3- Bant
4-Koli yazmak için keçeli kalem( tahta kalemi kullanabilirsiniz.)
5- Ambalajcılarda bulunan baloncuklu veya sarmak için yumuşak ambalaj malzemesi. Gazetede olabilir ama rulo veya metreyle satılan paketleme malzemesiyle özellikle uzun mesafe de çok daha güvenli taşıyabilirsiniz kırılacak eşyanızı.

KISA MESAFE TAŞINDA

   Üç beş sokak veya arabanız varsa altınızda bir kaç kilometreye kadar kısa mesafe taşınma diyebiliriz.

1- Yeni evin anahtarı elinize geçene kadar mutfağınıza hiç dokunmayın veya nadir kullandıklarınızı bir koli yapabilirsiniz.
2- Yeni evin mutfağını temizleyin ve taşıyabileceğiniz bir veya iki koli ile bardak ve tabaklarınızı götürün yerleştirin aynı koliyle devam edin. Tek bir bardak bile sarmadan ve kırmadan tüm mutfağı bu yöntemle taşıdım.
3- Yeni evin temizliği bittikten sonra kapı arkası askılar kullanarak ütülü kıyafetlerinizi bir gün önceden götürüp asabilirsiniz. Taşındığım evde gömme dolap var. Bütün askıdaki kıyafetleri taşıdım.
   Bunlar taşınırken ve yerleşirken işinizi son derece kolaylaştıracaktır.

UZAK MESAFE TAŞINMA

   1- Sık kullandığınız malzemeri aynı koliye koymaya çalışın.
   2- Mutlaka bütün kolilerin üzerine içinde ne olduğunu yazın.
   3- Kolinin üzerine yeni evde hangi odaya gideceğini yazın. Salon, çocuk odası, mutfak gibi...
   4- Çok ağır koliler yapmamaya çalışın. Bir koliye yemek takımlarınızı koydunuz hala yer varsa nevresim, masa örtüsü, yastık, minder, peluş oyuncak gibi şeylerle boşluğu doldurun ve üzerine kırılacak eşya yazın ...

   Taşınırken yapılacak şeyler konusunda o kadar çok detay varki daha sayfalarca yazabilirim.
   Mesela 6-7 tl ye bir marketten 12 li su alın hatta mümkünse bir kaç tane alın ki hem size hem taşıyan kişilere yetsin.
   Bir taşınma sürecinin daha sonuna gelmiş durumdayız. Bir kaç haftalık ayrılığın sebebide bu oldu hem internet hemde zaman sıkıntısı yaşadık ister istemez. Umalım bu son olsun neticede bu defa kendi evimize taşındık. Şimdiden güzel duygularınız ve anlayışınız için çok teşekkür ederim....
    Sevgiyle kalın.... Görüşmek dileğiyle

Bu arada taşınma konusunda sorularınız varsa yorumlarda karşılıklı konuşabiliriz.

   Teşekkürler😍😍😍



3 yorum:

  1. En güzeli hiç taşınmamak aslında.:)

    YanıtlaSil
  2. Kendi evinize taşınmanıza sevindim. Sanırım taşınma konusunda rekor bende. 7 senede 8 kere taşındım :-) Taşınmak, özellikle bütün toplanma ve yerleşme işlemini tek başına yapıyorsan, çok zor bir iş. Tek hayalim kendi evimizi alıp orada 30 yıl yaşamak :-)

    YanıtlaSil
  3. Hiç sevmediğim bir şeydir taşınmak oldum olası ama başa geliyor işte; elden ne gelir!

    YanıtlaSil