MİLFÖY PİZZA

Merhaba sevgili dostlar...
Çok pratik bir tarifle birlikteyiz. Aslında bir çoğunuzun resme bakıp buzluktan milföyü çıkardığınızı biliyorum ama ben yinede şöyle kısaca tarif ederek püf noktalardan bahsedeceğim.




Milföy hamuruyla yapılan çeşit çeşit pratik tariften biri olan milföy pizzayı tercihe göre arzu ettiğiniz iç malzemesiyle yapabilirsiniz.
   Malzemeler:
Milföy hamuru
Kıyma, maydanoz, karabiber, domates, tuz yağ.

  Milföy hamurlarını buzluktan çıkardıktan sonra onlar açılana kadar iç malzememizi hazırlayalım. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yayarak milföyleri üzerine dizersek işimiz kolaylaşacaktır.
  İç için biz kıyma kullanacağız. 9 adet pizza için 250 gram kıyma, ince dopranmış bir adet soğan, bir adet domates ve yine ince doğranmış maydanoz karışımı hazırlıyoruz. Dilediğimiz gibi baharat kullanabiliriz.

   Milföylerin köşelerini resimdeki gibi kıvırıp yapıştıratak içi koyacağımız bir havuz oluşturuyoruz. Hazırladığımız içe  isteğe bağlı bir miktar sıvı ve tereyağ karışımı ekleyebiliriz.

  180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ve sıcak servis edilir. Önceden hazırlayıp bekletebilecek bir tarif değil.

   Tekrar buluşmak dileğiyle... Sağlıkla ve formda kalın...



3 yorum:

  1. Milföy hamuru her zaman bulunur buzdolabımda, deneyeceğim bu güzel tarifi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmenize umarım işinize yarar bir tarif olur... Teşekkür ederim😍

      Sil
  2. Pratik bir tarif. Bunu deneyeceğim. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil