SAKSI ASKISI MAKROME EL ÖRGÜSÜ

Merhaba sevgili dostlar bahar geldi ekim dikim zamanı başladı. Aslında uzun zamandır hazırlık içerisindeyim.



Tohumlar çimlendirildi, çiçekler kış boyu kapalı ortamda çoğaltıldı şimdi sıra çevre düzenlemesinde. Bahçede birşeyler yaptıkça sizlerle paylaşacağım fakat yeri gelmişken söyleyeyim nane maydonoz gibi yeşillik tohumları atacaksanız bahçenize veya balkonda bir saksıya şimdi tam zamanı geçirmeyin.
   Konuyu fazla dağıtmadan çiçek askılarımızı anlatayım. Konu bahçe çiçek olunca konu konuyu aciyor.
   İki adet malzememiz var hasır ip ve ahşap boncuk kullanarak çok şık askılar elde etmek mümkün. Ne zamandır aklımdaydı bu henüz başlangıç tarifimi yaptıktan sonra asıl amacın ne olduğunu söyleyeceğim.

   Bir adet hasır ip ve bir paket boncuk ile üç tane çiçek askısı yapabilirsiniz.
  Önce yapacağınız uzunluğa karar verin. Saksınızın asılacağı askıdan saksının durmasını istediğiniz yere kadar ölcün ve yarın metre daha ekleyin. Bu uzunlukta 9 çift kat olacak şekilde toplam 18 kat ip açın. İpin açık ucu aşağıda kalacak şekilde yukarıdan düğüm atın. Böylece askıya asacağınız yeri oluşturmuş oldunuz.
Sonra öreceğimiz ipleri 3 eşit parçaya ayırın. 18 yapmıştık 6 şar ayrılır. Buradan sonra 6 lı bir grup için yaptığımı anlatacağım. 6 lı üç grup için tekrar edilir. Her biri bir karış kadar saç örgüsü şeklindeörülür bir adet boncuk takılır sonra yaklaşık 3- 4 cm arayla toplam üç boncuk olana kadar devam edilir. 3. Boncuktan sonra bşr 3cm daha örülür ve iki ipe bir boncuk olacak şekilde 3 boncuk takılır. Ve buradan itibaren 6 ip ikiye ayrılarak her biri sonuna kadar örülür. Başta 18 ipi 6 şar olarak 3 parçaya ayırmıştık. Her üçlü için bu işlen yapılır.

Buraya kadar resimdeki hale getirdik ipimizi şimdi son düğümlere geldi sıra ek kolay yeride burası. Son düğümlerden bir karış kadar aşağıdan yakın olanlar birbirine düğümlenir. Sonra 4 parmak kadar aşağıdan yine çaprazlanarak birbirine bağlanır. En son bütün iplere düğüm atılır. Böylece saksının oturacağı yerde yapılmış olur.
  Çiçek şeklinize göre baklon veya bahçede asacağınız yere göre yüksekliklerde değişiklik yapabilirsiniz.
  Benim şimfiye kadar gördüğüm en kolay ve en az maliyetli askı. Plastiğe göre çok şık ve dış mekan için çok uygun.
   Beğenerek kullanıyorum ve çok yakında bu askılarka yaptığım balkon düzenlemesini sizlerle paylaşacağım.

   Aynı malzemelerle üç saksı askısı bir duvar süsü çıktı ve bana maliyeti 12 tl civarı. Duvar süsünü çalışıyorum oda yakında geliyor...





   Çok severek çalıştığım panel ve duvar süsü ile yakında buluşacağız...

     Teşekkür ederim Sevgiyle kalın....





2 yorum:

  1. Kolay gelsin. Çok severim bunları. Balkon ve bahçelere samimi, sıcak bir atmosfer veriyor.

    YanıtlaSil